Een begrip in Zwolle sinds 1873!

Het koor telt ruim tachtig leden uit Zwolle en omgeving. Wekelijks wordt er onder leiding van dirigent Iassen Raykov heerlijk gezongen en hard gerepeteerd.

Elk jaar geven wij ten minste twee concerten: in het voorjaar de Matthäus-Passion en in het najaar een avondvullend werk of een aantal kortere werken uit het klassieke repertoire. Tijdens de concerten werken wij met professionele solisten en een professioneel orkest.

Verkorte versie van het RTV Oost verslag over ons 150-jarig bestaan.



Blog


Een uitnodiging

Mocht u geen genoeg krijgen van koorzang: aankomende vrijdag treedt Immanuël uit Harskamp op in de Plantagekerk te Zwolle. Entree slechts tien euro.

Lees meer »

Als arme student naar Bach?

De pechgeneratie heeft gehoor gekregen van Toonkunstkoor Caecilia Zwolle. Het bestuur heeft besloten om de prijs zo te verlagen dat zelfs de meest toegetakelde student kan genieten van een mooi avondje Bach. Hierbij heeft deze alleen zijn of haar studentenpas nodig als bewijs bij entree.

Lees meer »

Caecilia sluit druk jubileumjaar af

Vrijdag 8 december hebben we ons jubileumjaar afgesloten met een zeer geslaagde uitvoering van het Weihnachtsoratorium, het kerstconcert van J.S. Bach, in een feestelijk versierd Academiehuis. Het concert werd geopend met een “vredestoespraak” van onze voorzitter Dick de Koning en een korte felicitatiespeech van de Commissaris van de Koning, Andries Heidema.

Lees meer »

Quote

'Ben je niet bang dat de belangstelling voor Bach en andere componisten kan uitsterven?'

'Nee daar ben ik niet bang voor,

want als de wereld vergaat

doet Bach het licht uit'