Laden Evenementen

Caecilia zingt Ein deutsches Requiem van Brahms en Wie der Hirsch schreit (psalm 42) van Mendelssohn onder leiding van onze dirigent Iassen Raykov en met medewerking van solisten Marc Pantus (bariton) en Bobbie Blommesteijn (sopraan) en het Phion orkest (Orkest van Gelderland en Overijssel).

Brahms gebruikte de landstaal voor zijn Requiem en hij koos bijbelteksten die troostend zijn. Anders dan in de gebruikelijke liturgie van een dodenmis, waarin gebeden wordt om rust voor de overledene. Zo wordt Ein deutsches Requiem een requiem voor de nabestaanden, waarin meermaals het woord ‘trösten’ klinkt, zoals in het openingskoor “denn sie sollen getröste werden’ en in deel 5 ‘Ich will euch trösten, wie einen seine Mutter tröstet’

Mendelssohn componeerde zijn muziek bij de vertaling van psalm 42 door Maarten Luther. Het werk dateert van 1837 en werd door Mendelssohn herzien in 1818. Hij zei zelf dat dit werk zijn beste gewijde muziek was, die hij schreef. Dit werk begint met een meeslepend ‘wie der Hirsch schreit nach firschem Wasser’.

Kaartverkoop via De Spiegel.

Ga naar de bovenkant