Eva van den Dool (1980), geboren in Zutphen, volbracht haar bachelor- en master opleiding klassiek piano bij Sepp Grotenhuis en Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. Ze volgde masterclasses bij o.a. Igor Roma, Ronald Brautigam, Jean-Philippe Collard en Muza Rubackyte. Tijdens verscheidene Summer Academies van het NJO, trad ze veelvuldig op in binnen- en buitenland, o.a. als soliste onder leiding van Mauricio Kagel. Ze trad verder als soliste op met het 5e pianoconcert van Saint-Saëns, o.l.v. Beni Dhomi, ter afsluiting van haar studie.

Eva is een pianiste die een grote affiniteit met kamermuziek heeft. Tijdens haar masterstudie specialiseerde zij zich in het samenspel en na de studietijd volgden er vele samenwerkingen met andere ensembles en musici. Zoals met de virtuoze mandolinist Sebastiaan de Grebber. Zij gaven concerten in o.a. Duitsland, Italië en Amerika. Met mandolinist/liuto cantabile speler Ferdinand Binnendijk vormen zij ook een trio. Eva heeft een piano-cello duo met de celliste Isabelle Gouder de Beauregard.

Eva begeleidde vele jonge muziektalenten, op concoursen en concerten, o.a. als correpetitor van de Jong Talent Klas op het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Recent is haar nieuwe aanstelling als vaste pianiste bij Toonkunstkoor Caecilia.